• Pincemustra: bemutatkozik a Bagolyvár Pincészet

    „Családunk az 1800-as évek elejétől él településünkön. Őseink kötődtek a szőlőműveléshez, borkészítéshez. Jelenleg a Dédnagyapám által 1951-ben vásárolt műemlék lakóházban lakunk, mely az 1600-as években épült, illetve itt található a körülbelül 600 éves kézzel ásott több ágú borospincénk, melyben tölgyfahordókban érleljük borainkat, amik tradicionális kézműves módszerekkel készülnek, és az egész tokaji palettát lefedi a száraztól… Bővebben

  • Pincemustra: bemutatkozik a Zsadányi Szőlőbirtok és Pincészet

    A Zsadányi Szőlőbirtok története egy tokaji kirándulással kezdődött 2000-ben, amikor még a Balaton-felvidéken keresgéltünk nyaralót a családnak. Az első tokaji látogatást azonban hamarosan komolyabb lépések is követték, hiszen egy pillanat műve volt megszeretni Tállyát és a környékét. A házhoz errefelé szőlő is jár, már a kezdetekkor 15-20 hektár volt a birtok mérete, amelyet még elsősorban… Bővebben

  • Pincemustra: bemutatkozik Hollókői Mihály Pincészete

    A szőlő és a bor szeretetét a család ötödik generációja viszi tovább. A tulajdonos több éves szakmai munkájának elismeréseként 2004-ben Tokaj-Hegyalján az év bortermelője lett. A pincészet feltárja és megmutatja azokat a titkokat, amik Tokaj-Hegyalján a tállyai dűlőkben rejlenek, azokat a jellegzetességeket, amelyeket a vulkáni kőzetek, ásványok hoznak létre a furmintokban, a hárslevelűben és a… Bővebben

  • Pincemustra: bemutatkozik a Kaláka Pince

    A Kaláka Pince 2012 decemberében alakult, első évjáratunk 2013-ban született. Összesen 3,2 hektár termő és 2,5 hektár még nem termő ültetvényen gazdálkodnak – további növekedést nem terveznek. Borászatukhoz kötődik a 300 éves (világszinten az első) tokaji dűlőbesorolás rekonstruálásnak és újraélesztésének kezdeményezése. Mindezért talán nem okoz meglepetést, hogy borkínálatuk kialakításában is Tokaj e régi, de elfeledett… Bővebben

  • Pincemustra: bemutatkozik a Dudovics Pincészet

    A többtagú családi pince együttes a XVII.-XVIII. században épült és mintegy hatszáz hl bor hagyományos, tölgyfahordós érlelésére alkalmas. Az érlelés ideális körülményeit a vasrag riolittufa falak, az évszázados nemes penész (Cladosporium Cellare) és az állandó 10-11 Celsius-fok hőmérséklet biztosítja. Pincéjükben a borok hagyományos eljárással, derítés és szűrés nélkül tölgyfahordóban érlelődnek. A pincében hangulatos borozó van kialakítva,… Bővebben