Pincemustra: bemutatkozik a Szalóczi Pincészet

Édesapám 1993-ban kezdte vállalkozását nagyapámtól megörökölt szőlőterülettel, mely a Patócs dűlőben található. A terület vásárlásoknak és ültetvény telepítéseknek köszönhetően jelenleg már több mint 10 ha szőlő területet művelünk Tállya dűlőiben. 2014 óta a borokat “apa-fia” együttműködve készítjük.

Tokajban is van egy borozónk a város központban, amelyet már 1997 óta üzemeltetünk. Borainkat mindig nagy odafigyeléssel készítjük és korszerű technológiával igyekszünk a legjobb minőség elérésére. A szőlő gondozásától a bor palackozásáig mindent magunk végzünk. A fiatalos gyümölcsös borok mellett megtalálhatóak a hagyományos érleléssel készítettek is.

2015-ben először készítettük el a Patócs furmintunkat. Ez az első dűlőszelektált száraz borunk. Azóta minden évben elkészítjük. Nagy biztatást jelentett számunkra, hogy Nagy Arany éremmel jutalmazták a helyi borversenyen, hiszen a Patócs furmintunk lett az egyetlen száraz bor, amelyik Nagy Arany minősítést kapott.

További büszkeségünk még egy 2015-ös évjáratú száraz furmint, mely 2017-ben Nemzeti Borkiválóság címet nyert, ezzel szerepet kapva a Furmint könyvben. A jövőben is szeretnénk lépést tartani a technológiával, de mellette nem megfeledkezve a hagyományokról sem.