ÉDES FELFEDEZÉS

A csokoládé jótékony hatását évezredek óta ismerik azokon a helyeken, ahol a kakaóbab megterem. Először ital formájában fogyasztották, és csak később, a 19. században kezdték el a kakaó másféle feldolgozását. Ettől kezdve egyre nagyobb népszerűségnek örvendett, és folyamatosan egyre több változata jelent meg.

A csokoládé megfelelő mennyiségben és minőségben fogyasztva, orvosok által is bizonyítottan hasznos a szervezetünk számára. Jót tesz a szívnek és a vérkeringésnek, csökkenti a szélütés kockázatát, ásványi anyagokban gazdag, csökkenti a koleszterinszintet, kedvezően hat az agy működésére és jobb lesz tőle a közérzetünk.

Ha Tállya környékén járunk, pár kilométerrel arrébb ellátogathatunk a szerencsi csokoládégyárba, ami 1923-ban nyitotta meg kapuit a cukorgyár szomszédságában. A cég családi vállalkozásban működik három telephelyen. A termékpaletta rendkívül széles: csokifigurákat, karamellát, drazsét, desszerteket és szaloncukrokat egyaránt készítenek. Az újítások mellett vannak klasszikus termékek, amelyek a mai napig a polcokra kerülnek, például a Szerencsi Retró, a Macskanyelv, az Állat ABC és a Vár csokoládé.

Az üzemben nagy hangsúlyt fektetnek arra, hogy minél szélesebb körben népszerűsítsék a csokoládét. Interaktív csokoládéműhely létrehozásával tették lehetővé, hogy a látogatók megismerhessék az előállítás folyamatait, megkóstolhassák és saját kezűleg is készíthessenek csokoládékülönlegességeket. 2015-ben a Szerencsi Csokoládé megkapta a Kiemelkedő Nemzeti Érték címet, és bekerült a Magyar Értéktárba.