A Merum Pincészetet Farkas Dezső és családja alapította Tállyán
2015-ben, egy közel 300 éves, műemlékjellegű épületben. 2,4 hektáros szőlőterületeink a sárospataki Hosszú-hegy darnói részén, andezittörmelékes nyiroktalajon, dél-délnyugati fekvésben, valamint a tállyai Pipiske-dűlőben, riolittufás erdőtalajon találhatók.
Szélsőségektől mentes borászati filozófiánk szerint évente 20–40 hektoliter száraz, félszáraz, késői szüretelésű bort készítünk. Pincészetünkhöz kapcsolódik vendégszobánk,
ahol vendégeink aktív pihenését vezetett e-bike dűlő- és tematikus túrákkal segítjük.
Programok:
Sz: 08.00: E-bike dűlőtúra a golopi és monoki reneszánsz várkastélyok érintésével
4 bor kóstolásával (lásd 18. oldal)
Sz: 12.00: Lévai Ádám grafikusművész kiállításának megnyitója
Sz: 13.00: Paella + Merum. Kísérlet Spanyolország nemzeti eledelének, a sáfránnyal
ízesített paellának tokaji borokhoz hangolására. Részvételi díj: 12 000 Ft/fő. A létszám
korlátozott, előregisztráció szükséges: 0620 478 6382 vagy kasdez62@gmail.com
NYITVATARTÁS: P: 16.00–20.00 | SZ: 12.00–20.00 | V: 09.00–12.00