Versenyfilmek 3.

Malter Vándor Filmfesztivál
09. 13. | péntek | 20:00 – 21:30
Családi program

Ismerd meg a Malter Vándor Filmfesztivál izgalmas világát, amely idén a Kerekdomb Fesztiválon vár rád! Ez a fesztivál évről évre újraértelmezi a filmélmény fogalmát, bemutatva olyan alkotásokat, amelyek merészek, egyediek és megterhelően őszinték.

Filmek:

Uma Mãe Vai à Praia – Egy anya elmegy a strandra (r. Pedro Hasrouny) – Portugália
(16 perc)

Teresa, az egyedülálló anya egy napot tölt a strandon hatéves fiával, Benjivel, és nővérével, Margával, aki nyári vakációra tért vissza Portugáliába. A nap nagyon stresszessé válik nővére folyamatos beszéde miatt, amelyben a fia sikereit ecseteli, és kritikákat fogalmaz meg Benji felé.

Marcang (r. Komáromy Bese) – 19 perc
Az éjszaka közepén egy fiatal modell beállít egy fotóshoz, majd elkezdődik a macska-egér játék. Az ötlet kéri számon az alkotót; az este egyre inkább káoszba fullad, ahol a szavak szó szerint sebet ejtenek, és új értelmet nyer a bőre alá kúszik kifejezés is.

A forint arcai (r. Kőszegi Tamás) – 1 perc – ANIMÁCIÓ
A zsebeink elmesélik a szerelem és a veszteség történetét, ahogy Magyarország bankjegyei életre kelnek.

Cicaharc (r. Varga Gábor) – 18 perc
Két idős, magányos falusi néni egy kandúr macska kegyeiért küzd. Ebben a szerelmi háromszögben rivalizálásuk célja, hogy egyikük se maradjon egyedül. Ahhoz viszont fegyverszünetet kell tartaniuk, és rájönni hogyan oldják fel magányukat.

Narancs (r. Horváth Nóra) – 15 perc
Narancs egy boszorkányos öregasszony. Növényekből készít orvosságokat, ezekkel segíti a falubelieket. Kunyhója csendjét és gyógynövényszagú életét a mező tulajdonosa háborgatja.

Miután kihánytad a vattacukrot (r. Varga Anna Boglárka) – 11 perc
Vilmos a kamaszfiúk rendíthetetlen meggyőződésével és makacsságával minden erejét összeszedve a szülei ellen harcol. Egyetlen vágya, hogy elköltözzön otthonról, a szüleivel azonban végül arra a megállapodásra jutnak, hogy előbb menjen el pszichológushoz. A pszichológus, felismerve a fiú makacsságát, egy kevésbé direkt eljárást, a tudatalatti emlékeket és vágyakat előhívó hipnoterápiás módszert alkalmazza. A pszichológust és a fiút is megdöbbentik a tudatosan vezérelt jeleneteket meg-megszakító, hirtelen előtörő látomások, amik által Vilmos más fényben kezdi látni a szüleit.

Pragma (r. Szelestey Bianka) – 29 perc
Juli családi születésnapot szervez imádott lányának, Lilinek, aki éppen azzal küzd, hogy senki ne vegye észre, hogy rosszul van az anyja főztjétől. Történetük arról mesél, hogyan rombol a figyelmetlen szeretet generációkon keresztül.