Versenyfilmek 2.

Malter Vándor Filmfesztivál
09. 13. | péntek | 18:30 – 20:00
Családi program

Ismerd meg a Malter Vándor Filmfesztivál izgalmas világát, amely idén a Kerekdomb Fesztiválon vár rád! Ez a fesztivál évrő évre újraértelmezi a filmélmény fogalmát, bemutatva olyan alkotásokat, amelyek merészek, egyediek és megterhelően őszinték.

Filmek:

Atonement (r. Pat Suveg) – Kanada (9 perc)
1944-ben, Budapest hajnalán Rózsa arra ébredt, hogy a Nyilaskeresztes milicisták kiirtják a város zsidó lakóit. Átszökik a szomszéd lakásba, hogy megmentse azt a kislányt, akit a halálosztagok kihagytak. Visszatérve biztonságba, saját lakásukban rájön, hogy a milicisták elkerülték a kislány csecsemő testvérét is. Újra kockáztatva életét, hogy megmentse a babát, elkapják a közbenjárásáért. Pap segítségét kéri, noha ő maga is keresztény nő, mégis a Duna partjára kísérik.


Lust for freedom – Vágy a szabadságra (r. Jakub Zajac) – Vietnám (9 perc)
Egy fiatal fiú próbál menekülni a családon belüli erőszak elől. Úgy látja magát, mint egy madár, aki csapdába esett egy ketrecben. Egy ötlettel áll elő, amelyről úgy hiszi, hogy kiszabadítja őt.


Préda (r. Sztepanov Márkó) – 30 perc
Egy isten háta mögötti benzinkúton, éjszakai műszakban dolgozó sráchoz betér egy magányosan utazó lány. A fiú elkezdi megkedvelni rejtélyes vendégét, viszont nem sejti, hogy a lány sötét titka mindkettejüket veszélybe sodorja.


Metronóm (r. Lehr Juhász Péter) – 19 perc
András nehezen talál utat egyedül nevelt lányához, miközben mindketten saját mindennapjaik kihívásaival szemben próbálnak talpon maradni.


Az én virágom (r. Varga Anna Boglárka) – 10 perc
Panka saját világot teremt magának, ahol a növényeinek személyisége van, és csak velük kommunikál. Ám egy nap kedvenc virága szerelmes lesz a szomszéd bonsai fájába, és a beteljesületlen szerelem miatt hervadni kezd. Így Pankának nem marad más választása, mint ellopni a szomszéd fiú növényét.

Kamra (r. Perecz Sára) – 13 perc
Lotti részegen ér haza hajnalban. A barátja, Karcsi néma elutasítással fogadja. Lotti a szüleiről és a gyerekkoráról álmodik. Másnap a pár készülődik, hiszen Karcsi szüleit várják vendégségbe. Lottira újra és újra rátörnek az emlékképek arról a napról, amiről álmodott. Elkészülnek mindennel, egy pillanatra úgy tűnik, a dolgok rendben vannak. Karcsi szülei csengetnek. Lotti pár percre egyedül marad. Karcsi nyomasztó elvárásai maguk alá temetik. A kiutat pedig az apja múltbeli rossz mintái adják. Elbújik mindenki elől a kamrába, és meghúz egy üveg vörösbort.