Pincemustra: bemutatkozik Hollókői Mihály Pincészete

A szőlő és a bor szeretetét a család ötödik generációja viszi tovább. A tulajdonos több éves szakmai munkájának elismeréseként 2004-ben Tokaj-Hegyalján az év bortermelője lett.

A pincészet feltárja és megmutatja azokat a titkokat, amik Tokaj-Hegyalján a tállyai dűlőkben rejlenek, azokat a jellegzetességeket, amelyeket a vulkáni kőzetek, ásványok hoznak létre a furmintokban, a hárslevelűben és a sárga muskotályban.

Több, mint 500 éves reprezentatív pincéjükben – az évszázadok alatt kialakult hagyományokat tiszteletben tartva – ezekből a szőlőfajtákból készült boraikat kóstolhatják meg a vendégeik. Olyan magas minőségű tokaji borokat kívánnak megalkotni, amelyek önálló karakterrel rendelkeznek és jellegzetesen csak a tállyai dűlőkben születhetnek.

„Hiszünk abban, hogy az egykor királyok által szeretett és kedvelt bor mára minden ember szerelmévé válhat és bízunk benne, hogy egyre többször kerül az önök asztalára is.”

További információ a pincészetről: www.hollokoi.hu